🔴 Slastni ČOKOLADNI MAFINI (otroci kuhajo in pečejo)

Lepo pozdravljeni. Danes vam bova v prvem delu videa pokazala, kako narediti zelo dobre čokoladne mafine. V drugem delu videa pa, kako narediti še slajši preliv za na mafine. Ne pozabite pogledati tudi nasvetov in seznam sestavin, ki so na koncu. Recept je primeren in enostaven za začetnike. Pa začnimo!

Poglejte si pripadajoči video, kjer zeleno-oki raziskovalci tudi kuhamo in pečemo. Tukaj si lahko preberete pripadajoče besedilo za video:

Pozor! Pri kuhanju bodite vedno previdni in uporabljajte ustrezno zaščito, tako da se ne boste urezali ali opekli!

Najprej poglejmo kaj vse potrebujemo. Okvirne količine so zapisane proti koncu videa. Potrebujemo: maslo, sladkor, vanilijev sladkor, jajca, moko, pecilni prašek, sol, temno čokolado in kislo smetano.

Prazno ventilacijsko pečico nastavimo na 150°C, klasično pečico pa na 170°C. V vmesnem času se bo le-ta segrela.

Najprej od celega masla odrežimo polovico. To znaša približno 120g kolikor potrebujemo.
Maslo na malem ognju postopoma segrejemo, tako da postane tekoče.

Pripravimo si večjo skledo v kateri bomo mešali sestavine. Vanjo nato stresemo lonček sladkorja. To je približno 150g. Dodamo tudi vrečko vanilijevega sladkorja. Sedaj v skledo vlijemo stopljeno maslo. Vse sestavine dobro zmešamo.

Ubijemo dve jajci v lonček, kot vidite tukaj. Jajci postopoma vmešamo. Najprej eno, nato še drugo. Uporabite lahko tudi mešalnik.

Nato bomo masi dodali še lonček in pol moke. To znaša približno 150g kolikor potrebujemo. Sedaj dodajmo še eno vrečko pecilnega praška. Kot pri večini jedi, tudi tukaj dodamo ščepec soli. Nadaljujemo z mešanjem. Testo bo postalo gostejše. Mešamo toliko časa, da izginejo vse grudice moke.

Sedaj je čas, da zdrobimo čokolado na manjše koščke. To najlažje naredimo, ko je čokolada še v zaprtem ovitku. Tukaj lahko uporabimo isti lonček za kuhanje kot smo ga uporabili za topljenje masla. V njem bomo stopili čokolado. Uporabimo majhen ogenj. Da pa bo čokolada bolj tekoča, ji med topljenjem dodamo malo mleka. Ves čas mešamo, da se nam ne prismodi.

Nadaljevali bomo z vmešavanjem pravkar stopljene čokolade v testo. Dobro jo postrgamo iz lončka. Mešanje je na tej stopnji že kar težavno.

Sledi še zadnja sestavina. Kisla smetana. Potrebovali je bomo 100g, kar je malo več kot polovica 180-gramskega lončka. Tudi njo vmešamo v testo.

Na koncu je potrebno le še napolniti modelčke za mafine. V kolikor so le-ti silikonski, jih ni potrebno predhodno namastiti. Lahko uporabite tudi namenske papirnate modelčke. Mafini bodo narastli, zato ne napolnite modelčkov do vrha!

Iz omenjenih količin bomo dobili 12 velikih mafinov! V pečici se bodo pekli 20 minut, nato jo bomo izklopili. V zaprti pečici jih bomo zatem pustili na toplem še 10 minut.

Sedaj pa pozor! Pečica je vroča! Ne dotikajte se notranjih površin! uporabite debele kuhinjske rokavice, da se ne boste opekli!

PRELIV
V kolikor ste pri peki bolj spretni, vam razkrivamo še zelo dober recept za preliv. Le-tega lahko naredite med peko mafinov.

Potrebovali bomo maslo, kislo smetano, vanilijev sladkor in sladkor v prahu.

100 gramov masla ponovno stopimo. Mi smo tukaj uporabili čarovniški trik. V skledo za mešanje prelijemo stopljeno maslo. Dodamo 2 zvrhani jušni žlici kisle smetane. Nato dodamo še eno čajno žlico vanilijevega sladkorja. Le-ta bo izboljšal okus. Na koncu nam ostane le še sladkor v prahu. Potrebovali ga bomo 200 gramov. Priporočamo, da ga presejete. V kolikor ste izbrali premajhno skledo, si pomagajte z žlico, saj ga boste tako manj razsuli. Posnetek smo tukaj pohitrili, da kdo ne bo zaspal. Sedaj vse skupaj gladko zmešamo.

Če se za pripravo preliva niste odločili, lahko uporabite kar stepeno smetano. Nikoli je ni preveč. Vsekakor pa vam priporočamo, da uporabite preliv, ki ga je tudi potrebno na debelo nanesti :-).

Tukaj naj vas povabiva, da VŠEČKAJTE najin video, da ga DELITE z mladimi kuharji in peki in da se NAROČITE na naš kanal. Ne pozabite klikniti ZVONCA, da boste obveščeni o novih videih, ko jih bova objavila. Če pa imate kakšno vprašanje ali dober recept nama pišite spodaj v KOMENTARJIH. Pa poglejmo še nekaj nasvetov in seznam sestavin.

NASVETI

  1. Če imate občutek, da je preliv pretekoč, dodajte še nekaj sladkorja v prahu.
  2. Preliv lahko dodatno posujete še s čokoladnimi mrvicami.
  3. Če vas je strah, da bi se opekli na vročem pekaču, izključite pečico, jo na široko odprite in počakajte, da se ohladi.

Pa dober tek!!!

SESTAVINE – MAFINI
polovica masla (120g)
1 jogurtov lonček sladkorja (150g)
1 vanilijev sladkor
2 jajci
1.5 jogurtovega lončka moke (150g)
cela vrečka pecilnega praška
1 ščepec soli
100g temne čokolade
0.5 jogurtovega lončka kisle smetane (100g)

SESTAVINE – PRELIV
100g masla
2 jušni žlici kisle smetane
1 čajna žlica vanilijevega sladkorja
200g sladkorja v prahu

Pečica: ventilacijska 150°C (navadna 170°C) 20-30 minut

OPIS
Lepo pozdravljeni na našem kanalu, kjer zeleno-oki raziskovalci tudi kuhamo in pečemo. Sva Živa Rodič in Rudi Rodič, stara 11 in 9 let, in danes vam bova pokazala kako narediti zelo dobre čokoladne mafine oz. čokoladne tortice. Recept je primeren in enostaven za začetnike. Recepte objavljava pod oznako “otroci kuhajo in pečejo”.

Pozor! Pri kuhanju bodite vedno previdni in uporabljajte ustrezno zaščito, tako da se ne boste urezali ali opekli!
Za mafine potrebujemo: maslo, jajca, sladkor, vanilijev sladkor, moko, pecilni prašek, sol, temno čokolado in kislo smetano. Okvirne količine so zapisane proti koncu videa.

Ne pozabite pogledati nasvetov proti koncu videa.

Tukaj naj vas povabiva, da VŠEČKAJTE najin video, da ga DELITE z mladimi kuharji in peki in da se NAROČITE na naš kanal. Ne pozabite klikniti ZVONCA, da boste obveščeni o novih videih, ko jih bova objavila. Če pa imate kakšno vprašanje ali dober recept nama pišite spodaj v KOMENTARJIH.


Vam je všeč naše delo?

  1. Kliknite LIKE za video.
  2. Kliknite SUBSCRIBE! Naročite se na naš kanal in bodite obveščeni o izidu novih videov.
  3. KOMENTIRAJTE spodaj pod videom na Youtubu.
  4. DELITE video s prijatelji.
  5. Podpirajte nas mesečno preko Patreona: https://www.patreon.com/GreenEyedExplorer
  6. Lahko nam častite PIJAČO ali kos PICE preko: http://paypal.me/rokrodic
  7. Kupujte preko naših povezav/linkov. Stvari vas bodo stale enako ali ceneje, mi pa bomo tudi dobili popust pri nakupu.

POVEZAVE:
GreenEyedExplorer Thingiverse: https://goo.gl/jdyHbF
GreenEyedExplorer GitHub: https://goo.gl/XtjB3h
GreenEyedExplorer Homepage: https://www.rodic.si

Pesmi v ozadju: Topher Mohr and Alex Elena – Where I am From, Silent Partner – Basement Floor, YouTube Audio Library.


1 thought on “🔴 Slastni ČOKOLADNI MAFINI (otroci kuhajo in pečejo)”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: