🔴 JABOLČNI ZAVITEK oz. ŠTRUDELJ (otroci kuhajo in pečejo)

Lepo pozdravljeni. Danes vam bova pokazala kako narediti zelo dober jabolčni zavitek, pogovorno štrudelj. Recept je primeren in enostaven za začetnike. Pa začnimo.

Poglejte si pripadajoči video, kjer zeleno-oki raziskovalci tudi kuhamo in pečemo. Tukaj si lahko preberete pripadajoče besedilo za video:

Pozor! Pri kuhanju bodite vedno previdni in uporabljajte ustrezno zaščito, tako da se ne boste urezali ali opekli!
Najprej poglejmo kaj vse potrebujemo. Okvirne količine so zapisane proti koncu videa. Potrebujemo: jabolka, vlečeno testo, maslo, drobtine, sladkor, cimet in rozine.
Prazno ventilacijsko pečico nastavimo na 180°C, sicer temperaturo nastavimo na 200°C. V vmesnem času se bo le-ta segrela.
Jabolka je potrebno najprej olupiti, nato pa jih naribati.
Maslo ločite na dva dela.
Polovico masla stopite na malem ognju in vanj vmešajte drobtine. Ves čas mešajte dokler ne bodo porjavele.
Drugo polovico masla tudi stopite na malem ognju.
Od tu dalje bodite previdni in vse sestavine razdelite na pet delov. Za vsak zavitek boste porabili en del sestavin. Na en pekač bo prišlo pet zavitkov. En del sestavin boste nadevali na en list listnatega testa.
Del stopljenega masla nanesite na en list testa. Uporabite kuhinjski čopič ali pa kar jedilno žlico.
Eno petino naribanih jabolk na tanko nanesite po celotnem testu.
Z jedilno žlico na jabolka potresite pražene drobtine.
Nato potresite še sladkor. V kolikor so jabolka bolj sladka, ga posujte manj. Po občutku.
Na jabolkah vedno paše cimet. Da ga ne boste stresli preveč, vam predlagava, da ga stresate na način, kot ga vidite na posnetku. (Tako se vam ne bo nenadoma usul.)
V kolikor imate radi rozine, posujte še te. Midva jih obožujeva.
Na koncu z občutkom zvijte testo. Pazite, da se vam ne strga. Primite ga z obema rokama. Ko boste na pladenj zlagali enega za drugim, vam svetujeva tudi, da robove spodvihate navzdol, da vam vsebina zavitkov ne bo uhajala ven.
Ko bo vse pripravljeno, porabite še preostanek stopljenega masla za namaz površine zavitkov. Le-to bo napravilo testo še boljše.
Sedaj pa pozor! Pečica je vroča! Ne dotikajte se notranjih površin! Pladenj je edini hladen, zato ga držite stran od robov, da se slučajno ne opečete!
Počakajmo 30 minut, da se speče. Medtem pripravite podlago kamor boste odložili vroč pladenj. Le-tega vzemite iz pečice z debelimi kuhinjskimi rokavicami.
Na koncu lahko jabolčni zavitek po želji potresete še s sladkorjem v prahu.
Tukaj naj vas povabiva, da VŠEČKAJTE najin video, da ga DELITE z mladimi kuharji in peki in da se NAROČITE na naš kanal. Ne pozabite klikniti ZVONCA, da boste obveščeni o novih videih, ko jih bova objavila. Če pa imate kakšno vprašanje ali dober recept nama pišite spodaj v KOMENTARJIH. Pa poglejmo še nekaj nasvetov in seznam sestavin.

NASVETI
1. Jabolka lahko olupite z lupilnikom. Tako boste hitrejši in še manj odpada bo!
2. Na pekač položite papir za peko. Tako se vam testo ne bo lepilo na pladenj!
3. Če vas je strah, da bi se opekli na vročem pekaču, izključite pečico, jo na široko odprite in počakajte, da se ohladi.
4. Vse setavine lahko predhodno tudi zmešate skupaj in jih nato nadevate na testo.

Pa dober tek!!!

SESTAVINE
1kg jabolk
1 vrečka vlečenega testa
250g masla
200g drobtin
500g sladkorja
cimet
vrečka rozin
Pečica: ventilacijska 180°C (navadna 200°C) 30 minut

OPIS
Lepo pozdravljeni na našem kanalu, kjer zeleno-oki raziskovalci tudi kuhamo in pečemo. Sva Živa in Rudi Rodič, stara 10 in 8 let, in danes vam bova pokazala kako narediti zelo dober jabolčni zavitek, pogovorno jabolčni štrudelj (jabolčni štrudel, štrudelj z jabolki, štrudel od jabuka). Recept je primeren in enostaven za začetnike. Recepte objavljava pod oznako “otroci kuhajo in pečejo”.

Pozor! Pri kuhanju bodite vedno previdni in uporabljajte ustrezno zaščito, tako da se ne boste urezali ali opekli!
Potrebujemo: jabolka, vlečeno testo, maslo, drobtine, sladkor, cimet in rozine. Okvirne količine so zapisane proti koncu videa.

Ne pozabite pogledati nasvetov proti koncu videa.

Tukaj naj vas povabiva, da VŠEČKAJTE najin video, da ga DELITE z mladimi kuharji in peki in da se NAROČITE na naš kanal. Ne pozabite klikniti ZVONCA, da boste obveščeni o novih videih, ko jih bova objavila. Če pa imate kakšno vprašanje ali dober recept nama pišite spodaj v KOMENTARJIH.


Vam je všeč naše delo?
1. Kliknite LIKE za video.
2. Kliknite SUBSCRIBE! Naročite se na naš kanal in bodite obveščeni o izidu novih videov.
3. KOMENTIRAJTE spodaj.
4. DELITE video s prijatelji.
5. Podpirajte nas mesečno preko Patreona: https://www.patreon.com/GreenEyedExplorer
6. Lahko nam častite PIJAČO ali kos PICE preko: http://paypal.me/rokrodic
7. Kupujte preko naših povezav/linkov. Stvari vas bodo stale enako ali ceneje, mi pa bomo tudi dobili popust pri nakupu.


Pesmi v ozadju: Silent Partner – Basement Floor, YouTube Audio Library.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.